Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

Trött på att städa?

Den känslan är inte ovanlig. Därför väljer många idag att inte göra det. Låter det ohygieniskt? Det är det inte. Åtminstone inte när man använder sig av möjligheten att anlita städhjälp.

För den mognare generationen kan det kännas som en märklig sak att göra. Att någon annan ska komma hem och ta hand om det egna smutset. Att släppa in en främling i hemmet är en bromskloss för andra. Det finns många fördomar förknippade med hjälp med hemstädning. En är att det bara är rika som har råd. Eller som inte ids göra sådana triviala saker som att städa själva. Att man är en snobb. Det är något som 70-talisterna skulle tänka. Men unga människor födda på 2000-talet har inga som helst problem med det.

En titt i backspegeln

Längre tillbaka i tiden, ta exempelvis på 50-talet, då var det faktiskt nästan ett yrke att ta hand om hemmet. Då hade hemmafruarna sin storhetstid. Att ta hand om hemmet var förenat med respekt och det fanns regler för hur saker och ting skulle gå till. Faktum är trots allt att många kvinnor var hemma och då känns det nog självklart att de tog hand om städningen. När någon då tog hjälp av städerskor fast de hade all tid i världen blev de stämplade som lite fina i kanten. Dessutom hade vanligt folk inte råd att hyra in städhjälp då detta var en lyx. Vilket skapade en märklig dubbelmoral i sammanhanget.

Städhjälp idag

Nu är det andra tider, hemmafruar är en raritet. Idag kan kvinnor välja sina liv på ett helt annat sätt. Och paradoxalt, även om flera skulle vilja är det inte möjligt rent ekonomiskt att stanna hemma. Med heltidsjobb och allt annat som pågår i livet finns inte längre oaser av tid. Därför är det så rätt i tiden att skaffa hemstädning var man än bor.

Idag är det ett sätt att ta hand om sig för att inte bli utbränd. Ta tiden som man avsatt till städning till att njuta av livets goda. Umgås med familj och vänner. Fönstershoppa eller ta en spa-behandling. Livet är alldeles för kort för att lägga ner tid på sådant som inte ger glädje. Om det inte är så att man älskar att städa förstås. Då är det bara att gratulera. Då är det kanske dags att söka jobb på en städfirma i närheten och få ett jobb som man verkligen tycker om.

2 Nov 2020