Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

Städning som ger gott intryck

Hur hade ditt intryck varit om du besökt ett kontor och det hade varit väldigt smutsigt. Hade du litat på en advokat med dammråttor på skrivbordet? Eller en vd med illaluktande papperskorg?

Inom vissa områden av yrkeslivet är det mycket viktigt att hålla en viss renhet och ordning. Det kan ge ett opålitligt intryck ifall en politiker är orakad, smutsig och med håret åt alla håll. Detsamma kan gälla om du har ett kontor som är skräpigt och i fullt kaos. Om inte din kund känner dig så finns det en stor risk att du förlorar affären enbart på grund av ditt smutsiga kontor. Så hur ska du göra för att hålla en hög standard på din arbetsplats?

Personalen och städfirman

Så länge du inte har en städfirma på plats hela arbetsdagarna får du helt enkelt dela på ansvarsområdena mellan städfirman och din personal. Städfirman använder du till att göra en genomgång av alla ytor för att dammsuga, våttorka, damma och rengöra toaletter samt kök.

Men mellan städdagarna när städfirman inte är på plats är det upp till personalen att hålla i ordning efter sig. Det innebär att du som anställd ska ställa in disken i diskmaskinen, torka av bord och diskbänk efter dig, byta en soppåse om den är överfull, samt generellt hålla efter allt som du påverkar. På exempelvis en toalett finns det stor skillnad mellan någon som håller rent efter sig eller någon som inte gör det. Med det samarbetet kan kontoret alltid hålla en hög standard. Läs mer om kontorsstädning här: kontorsstädningvästerås.se/

29 Apr 2021