Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

Skinande utsikter

Människan mår bra av att vila ögonen på en vacker utsikt. Därför finns det få saker som är så trista som att titta ut genom smutsiga och oputsade fönster. Men hur får man dem skinande rena?

Har du en solig dag stått där framför ditt fönster och tittat ut genom den smutsiga rutan? Har du suckat djupt för att sedan ändå skjuta upp den där fönsterputsen som skulle vara så behövlig? Det är lätt att tänka att det kan göras imorgon, men morgondagen är kanske molnig och då syns inte smutsen lika tydligt och så tänker man inte på det. Nästa soliga dag har man något annat för sig och så skjuter man på det igen. Sådär kan det hålla på länge och tillslut inser man att det gått ett år sedan man senast putsade rutorna. Det är vanligt att man skjuter på det som känns tråkigt och jobbigt.

Hur putsar man på bästa sätt?

Tråkigt måhända, men så jobbigt är det faktiskt inte. Det är till och med ganska enkelt. Först och främst behöver man en behållare med ljummet vatten. Där i häller man några droppar diskmedel. Doppa ner en trasa, vrid ur den och börja tvätta hela fönsterrutan. Sen är det dags att ta skrapan i din hand. Se till att dra den uppifrån och hela vägen ner. Torka av skrapan innan du drar nästa drag. Lätt som en plätt! Vatten, diskmedel och trasa har de flesta hemma. Det man ska tänka på är att införskaffa en bra skrapa. Är skrapan av dålig kvalitet så kommer både jobbet och resultatet bli mycket tristare.

Ta hjälp av proffs istället

Har man fönster som är svåra att komma åt på ett bra sätt - kanske sitter de för högt upp - så kan det vara klokt att låta någon annan göra jobbet. Man kan överlåta jobbet till ett proffs som både kan putsa fönster och hantera knepiga lägen. En annan anledning att anlita ett proffs kan vara om det är väldigt många fönster. På ett hus med exceptionellt många glasytor kommer jobbet såklart ta mycket tid oavsett hur enkelt det är. Här får man helt enkelt avgöra själv om man tycker mödan är värd resultatet. Om man vill kan man självklart delegera jobbet trots överkomlig mängd fönster och brist på svåra lägen; man får faktiskt vara lite bekväm av sig också. Oavsett om man gör det själv eller tar in hjälp kan man sedan njuta av skinande utsikter.

10 Jul 2020