Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

Så hittar du hjälp med hemstädning i Nyköping

Bor du i Nyköping och har svårt att hinna med hemstädningen? Misströsta inte, det finns hjälp att få!

Precis som i alla städer i närheten av Stockholm är tempot högt i Nyköping. Många pendlar till andra städer och jobbar och har svårt att hinna med hushållsbestyren när de kommer hem. Man får prioritera det viktigaste, som att laga mat och se till att det finns rena kläder. Har man någon tid över lägger man den helst på att umgås med barnen och till fritidsaktiviteter och träning. Många har svårt att hinna med städningen.

Därför är det tur att det är så lätt att hitta hjälp med hemstädning i Nyköping. I Nyköping finns flera städfirmor som erbjuder abonnemang på städning, och då får man professionell städning utförd i sitt hem enligt överenskomna intervaller. Många väljer veckovis hemstädning, medan andra tar hjälp med städningen varannan vecka eller en gång i månaden. Hemstädning på abonnemang är ett utmärkt sätt att skaffa sig lite mer tid i vardagen.

Professionell hemstädning

Att hitta en bra städfirma

De allra flesta städfirmor i Nyköping är seriösa företag som drivs på ett hederligt och ansvarsfullt sätt. Men som i alla branscher finns det förstås mindre seriösa aktörer, som gör att man ändå måste tänka sig för innan man skriver kontrakt på hemstädning. Det första du kan göra för att försäkra dig om att du har med en hederlig och kompetent städfirma att göra är att gå in på en jämförelsesajt för företag, till exempel reco.se, eller Googla på städfirmans namn. Då får du upp omdömen och recensioner av firman från tidigare kunder och kan lätt se hur de har skött sig tidigare. Samtidigt vet du att städfirman faktiskt är ett riktigt företag och inte någon skojare utan F-skattsedel.

Begär in offerter på hemstädning

Så klart lönar det sig också att jämföra priser, så ta gärna in offerter från flera städfirmor och ställ dem mot varandra. Var noga med att väga in vad man faktiskt får för städning utförd, eftersom det kan variera vilken städning som ingår i en normal hemstädning. Utgå ifrån vad du faktiskt vill ha hjälp med och be att det specificeras i offerten vad priset inkluderar. Självklart ska priset anges inklusive moms i offerten, och inga dolda avgifter ska förekomma.

Städning så ofta du vill

Du ska själv kunna välja hur ofta du vill ha det städat. Här handlar det lite om avvägning – om du får städat en gång i veckan blir arbetsbördan mindre för städarna och städningen går fortare, vilket drar ner priset. Städas det mer sällan, och du själv inte städar, blir det mer jobb för städarna när de kommer, och timpriset stiger. Samtidigt betalar du ju för färre tillfällen.

Generellt är det dock billigt att anlita hemstädning i Nyköping. Konkurrensen är hälsosam, och RUT-avdraget gör att du kan dra av 50% av arbetskostnaden. Upp till 50000 kronor per år har du rätt till i RUT-avdrag, vilket gott och väl räcker till hemstädning en gång i veckan året om.

Här kan du läsa mer om hemstädning i Nyköping!

11 Dec 2019