Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

Hur vill du att köket ska se ut?

Att städa köket är ett nödvändigt ont. Det blir lätt smutsigt eftersom du använder det flera gånger om dagen. Försök hitta bra rutiner och bra material för att göra proceduren smärtfri.

Det är sannerligen inte lätt att hålla ordning i köket. Hela tiden tycks det finnas disk, smulor och matrester överallt. Samtidigt är det kanske den plats som man allra helst vill hålla ren i sitt hem. Det innebär att du behöver städa noga och ofta. Inte missa minsta fläck. Det inkluderar att rengöra köksluckor. Du skulle bli förvånad om du tittade noga på just köksluckorna. Mat har en tendens att stänka, inte minst när man steker feta och flottiga saker i olja, överallt i köket. På vägar, på diskbänken och på köksluckorna. Trasor, handdukar och pappersrullar måste finnas nära till hands. Många familjer delar upp kökssysslorna mellan sig. En lagar mat, en diskar och en annan torkar av. Det är ett effektivt sätt att hålla rent i köket.

Städfirma är en lösning

För den som bor ensam är det förstås lite kämpigare, men samtidigt kanske man kan föreställa sig att det inte blir lika skitigt i ett kök om man är ensam i hushållet heller. Vill du dock vara extra bekväm kan du förstås beställa extern hjälp. Det finns många städfirmor som skulle älska att sätta tänderna i ett kök med potential att förändras från smutsigt ungkarlskök med studentvibbar till ett skinande rent kök där du skulle kunna äta från vasken. Vad väljer du?

1 Dec 2020