Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

Hemstädning

Hemstädning, eller veckostädning – kärt barn har många namn. Att städa regelbundet är viktigt för att få ett hem som är rent och fräscht. Om man ser till att städa regelbundet, blir det inte så stort projekt att städa om man bara städar en gång i månaden. Lämnar man städningen åt sitt öde, blir det lätt högar med damm, rejält smutsiga handfat, toastolar, diskbänkar och en flottig och smutsig köksfläkt. Att städa bara en gång i månaden gör att städningen tar flera timmar innan ordningen är återställd. Var beredd på att det kan ta en hel dag innan städningen är klar, om man väljer att städa så pass sällan.

Det är därför det är så mycket lättare att städa regelbundet, men då behöver man inte städa lika mycket. Då räcker det med att endast torka rent handfat, diskbänk och arbetsbänkar. Då räcker det med att ta några tag i toastolen med toarborsten och torka av kökfläkten och dammsuga. Du slipper bli trött, det går snabbare för dig att städa om du gör det regelbundet.

Anlita städare för hemstädningen

Det är inte helt överraskande att hemstädning är den absolut populäraste tjänsten som vi väljer, när vi ber städare komma hem till oss. Oberoende om vi är barnfamiljer, medelålders- eller pensionärer som önskar städning, är det för att vi inte orkar eller hinner då vi behöver lägga stor möda på annat.

1. Som barnfamilj är båda vuxna fullt sysselsatta att arbeta heltid, skjutsa och lämna barn på dagis, skola, fritidsaktiviteter och hinner inte med städningen hemma.

2. Är man äldre orkar man inte städa som man kanske gjorde när man var ung.

3. Är man i medelåldern har man inte tiden för allt annat som engagerar oss.

Då är det en bra lösning att anlita städföretag som kommer hem och utför hemstädningen åt oss.

Så väljer du städföretag till din hemstädning

När det kommer till valet av städföretag och städare som kommer hem till dig, är det viktigt (som alltid) att välja ett företag som du kan lita på. Hur hittar man dem? Hur kan man lita på dem som kommer? 

Egentligen kan du ju inte det. Egentligen ska man väl ta det säkra före det osäkra och misstänka alla som ska komma hem till dig. Men vi tror att det finns sätt som kan sänka eller minimera risken för att du råkar ut för något obehagligt om du är noga med att ta referenser, läsa på om omdömen och kontrollerar städbolaget som du funderar på att anlita. Några bra instanser att kontrollera är:

1. Skattverket – här kan du kontrollera så att de har F-skattsedel. Har de inte det, kan du råka beskattas som deras arbetsgivare och du kan hamna att betala deras arbetsgivaravgifter. Det är endast företag med F-skatsedel som man som kund kan dra av på Rut-avdraget för deras arbetskostnader.

2. Allmänna Reklamations Nämnden – här får du veta om många är missnöjda med företaget. En och annan missnöjd kund får nästan alla företag stå ut med, men är det mågna och ett återkommande missnöje med företaget bör man inte anlita dem.

3. Omdömessajter – reco.se är en sajt för omdömen om olika företag. Här kan du läsa om de flesta är nöjda/missnöjda med företaget och om de har något bra bemötande och hur de behandlar sina kunder.