Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

Flyttstädning

Har du fått tag i en pålitlig städfirma för din hemstädning, storstädning, kontorsstädning eller byggstädning? I så fall är du att gratulera! Det är inte lätt att hitta det städbolag som man är så nöjd med att man vill anlita dem för fler tjänster. Hittar man rätt människor, vet man att det blir städat på så sätt att man blir nöjd.

När det sedan blir dags att flytta då har man redan de rätta kontakterna och kan be samma städfirma komma och flyttstäda åt en. Är man säker på städbolaget kan man lita på att när de säger att de kan flyttstäda så att både bostadsvärden eller de nya bostadsägarna blir nöjda med flyttstädningen så gör de som de säger.

Om du inte har hittat någon städare som du kan lita på, då bör du leta efter någon som du kan lita på att de städar så att inte du själv måste städa efter dem. Då betalar du för att sedan gå och städa efter dem – det är inte roligt. 

Så här hittar du rätt flyttstädfirma

Googla "flyttstädning" och sedan skriver du in orten där du bor, till exempel "flyttstädning Stockholm" i Googles sökruta. När du sedan trycker på Enter, kommer Google med föreslag på alla de städbolag som arbetar med flyttstädning, på den ort som du har skrivit in. När du väl har fått några förslag, tar du kontakt, ber dem om offert och om referenser. Sedan bör du kontrolelra referenserna. Du kan även kontrollera med Skatteverket, så att de har F-skattsedel. Har de inte F-skattsedel kan du sedan inte göra Rut-avdrag, så F-skattsedeln är viktig.

Läs på om städbolaget, du kan läsa om dem på olika omdömessajter. En och annan kund som är missnöjd, blir det oftast – så är det för nästan alla företag. Men är det flera missnöjda kunder och de får återkommande kunder som klagar på dem, då ska du dra åt dig öronen och välja ett annat städbolag.

Detta kan du förvänta dig i flyttstädning

När det kommer till flyttstädning är det meningen att allt ska rengöras. Det ska inte kunna framgå att det har bott någon i bostaden vid en flyttstädning. Det får inte finnas smuts kvar någonstans i bostaden. 

Fönster

Alla fönster ska vara nytvättade för att det ska godkännas i en flyttstädning. Detta gäller även fönsterbrädor och fönsterkarmar.

Dörrar

Alla dörrar ska vara rentorkade, liksom dörrvred, dörrkarmar och ovanpå dörrarna.

Balkong

Balkongen ska vara tömd och balkonggolvet ska sopas rent. Det ska inte vara fläckar kvar varken på balkonggolvet eller på väggen.

Garage

Även garaget ska vara tömt och garagegolvet ska sopas. Finns det hyllor ska de dammas av.

Altan

Allt som finns på altanen måste bort, om man inte har kommit överens om att lämna kvar något.

Alla rum

I alla rum ska elementen vara rena, alla garderober vara rentorkade inuti och utanpå och ovanpå. Alla golv ska vara moppade och rena, liksom kyl och frys, diskbänk och under diskbänken. Allt i köket ska vara rent, liksom spis, ugn och köksfläkt. I badrum och toaletter ska toastolarna vara rena, liksom handfat, badkar, duschställ, väggar och golv. Innertaket i alla rum ska vara rena och fria från damm och fläckar.