Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

Ett företag som utför städuppdrag

Precis som alla företag så behöver man en passion för det man ska göra i företaget. Men vem startar en städfirma och vad har man för egenskaper? Vilka tjänster utförs och hur hittar man kunder?

När man startar företag så brukar det vara för att man känner att man har något som man är duktig på och vill arbeta med eller har en passion för något. Eller så kan det vara för att man tror att man hittat en bransch som man kan bli framgångsrik inom. Vad anledningen än är så är det viktigt att man har en affärsplan och tar reda på om man kan gå runt när man väl startat. Förutom allt det som hör ihop med start av alla företag, så är det mycket viktigt att man kan städning och även vet hur man ska kommunicera med sina kunder. Inom städning kan man även välja vilken typ av tjänster man vill utföra liksom vilken typ av kunder som man vill rikta sig till. De som startar företag inom städning har ofta arbetat en tid som anställda inom städning och vet exakt hur de vill lägga upp sitt företag, och kanske har man redan kunder innan man drar igång.

Olika typer av kunder och tjänster

Beroende på vilken typ av städning man vill utföra så kan man välja sina kunder. Det är stor skillnad på städningen som utförs på en industri eller verkstad, kontor, butik, restaurang eller i privata hem. Man kan även nischa sig för att endast utföra flyttstädningar eller rensningar efter dödsbon. Städningen kan variera från att vara nästintill mer röjning än städning och till minutiöst noggrant in i minsta hörn. Man kan utföra all vanlig städning som från exempelvis dammsugning till rengöring av rejält nedsmutsade badkar eller fönster. Det finns även städfirmor som diskar och tvättar, om kunden så önskar.

Var man hittar kunderna

Precis som inom alla andra områden så fungerar annonsering men det är alltid lättast att få uppdrag via kontakter. Har man gjort ett bra jobb så leder det oftast till att man får återkomma och även att man får fler jobb. En annan chans kan vara att ge ett erbjudande om billigare städning eller till och med gratis städning, för att skapa ett intresse och behov. Eller så sätter man upp lappar i butiker för att locka de som bor, eller verkar, i närheten av boendet. Möjligheterna är många. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.städfirmavästerås.nu

25 Apr 2020