Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

En trevligare entré – Tips för att hålla trapphuset rent och snyggt

Skapa ett positivt första intryck med en välstädad entré

Entrén och trapphuset i ett flerfamiljshus är det första som möter besökande och boende när man kommer innanför ytterdörren, eller porten. Därför är det viktigt att skapa ett välkomnande intryck. En smutsig och oordnad entré kan avskräcka besökande och intressenter till en lägenhet. För att undvika detta kan du ta hjälp av följande tips:

Inred trapphuset smart

För att undvika smuts i trapphuset kan du inreda det på ett smart sätt. En bra start är att välja ytskikt som är lätt att städa och smutsavvisande. På så sätt kan du undvika att smuts fastnar på golv, trappa och väggar. Det är också viktigt att ha ordentliga mattor som man kan torka av skorna när man kommer in. En annan bra idé är att skapa en separat ingång till källaren för cyklar och barnvagnar. På så sätt undviker man att smuts och grus sprids vidare in i trapphuset.

Håll trapphuset rent och snyggt

För att hålla trapphuset rent och snyggt behöver man ha en regelbunden städning. Det är bra att ha ett schema över städningen som alla boende kan följa. Detta innebär att alla tar ansvar för att hålla trapphuset rent och snyggt. Ett tips är också att ha en papperskorg i trapphuset där man kan slänga skräp. På så sätt undviker man att skräp och sopor ligger utspridda i trapphuset. För mer information om trappstäd se www.trappstädninggöteborg.nu

25 May 2023