Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

Att flytta utan att städa - ett rent nöje

Finns det något tråkigare än att flyttstäda? Äntligen får man lämna den trista lägenheten och flytta till sitt drömboende. Så ska man städa och göra fint. Absolut inte, andra kan göra det.

Det finns flera anledningar till att det finns flyttstädning. Den ena är att det skapar arbetstillfällen för många människor. Det andra är för att man själv ska få släppa taget om det gamla och börja njuta av framtiden så snart som möjligt. Så hur går man tillväga för att få den hjälp man behöver? Jo man börjar med att ta reda på vilka företag som finns på orten. För man vill ju gärna gynna sin egen hemort. Varför inte starta datorn och koppla upp sig? Söka på flyttstäd och hemort. Vips så har man troligtvis flera alternativ att kontakta för mer information.

Vad ingår i flyttstäd?

Det kan vara lite olika. De flesta städfirmor brukar lyssna på kundens behov och utforma städjobbet därefter. Viktigt är att bostaden är tömd på saker. Men här kommer några tjänster som brukar ingå:

Hela hemmet dammsugs och både väggar, golv, tak, lister och dörrkarmar torkas av. Finns garderober torkas även de av invändigt och utvändigt.

I köket torkas alla ytor av. Spisen och ugnen avfettas och utrymmet bakom städas om det finns möjlighet att komma åt området. Även spisfläktar görs rent. Kyl och frys rengörs invändigt och utvändigt.

I badrummet torkas alla ytor av, toaletten rengörs och avloppen rensas. Förutom detta så putsas alla fönster i utrymmena i den mån det går att komma åt.

Så det är en hel del som man slipper att ta hand om när flyttstäd tar över. Riktigt lyxigt.

Blir det dyrt?

Hade det varit förr i tiden hade det ansetts som extremt lyxigt och kanske lite snobbigt. Så om man valde att ta hjälpen kunde det bli riktigt kostsamt. Och grannarna skulle troligtvis höja på ögonbrynen. Men idag är det en helt annan tid. Numera är det mera regel än undantag att hyra in hjälp för dessa tjänster.

Dessutom har vi den stora lyckan att som privatpersoner kunna använda RUT-avdraget. Ett avdrag för hushållsnära tjänster som innebär att man får femtio procent avdrag på arbetskostnaden. Som om det inte vore nog så har man gjort en bra gärning genom att skapa ytterligare arbetstillfällen på hemorten. Något som är nästan lika bra som att spara tusentals kronor som man kan köpa inredning till nya hemmet för.

Läs mer om flyttstädning på www.flyttstädningnorrköping.net

24 Sep 2020