Rent och fräscht

Så får du ett rent och fräscht hem

Anlita hemstädning

Har du som som många andra fullt upp med dagliga bestyr så kan det vara värt att anlita en städfirma som sköter städningen åt dig. Med hemstädning får du t.ex. tid över till att umgås med familjen.

Det är bara att konstatera att städning inte är kul. Det måste göras tyvärr och det är bra att utföra städningen regelbundet. Att hinna med städningen kan ibland bli kämpigt om man har mycket att göra. Du kanske har ett heltidsjobb som tar tid och du vill hinna umgås mer med din familj istället för att städa. Tänk dig vad skönt att på fredag eftermiddag komma hem till ett nystädat hus. Du kan bara glida i mysbyxorna och ladda för tacofredag istället för att dra fram dammsugaren.

Hur fungerar det?

Om du har bestämt dig för att satsa på hemstädning istället för att göra det själv så kan du kolla runt med vänner och bekanta om de har hemstädning. De kanske kan tipsa dig om en bra städfirma som du kan kontakta. Tillsammans med städfirman så går ni igenom vad som ska städas och vid vilken tidpunkt. Vill du alltid ha ett nystädat hus inför helgen så framför du dina önskemål om detta. Du får ta ställning till om du vill få det städat varje vecka eller om du tycker att det räcker med varannan vecka. Kör du på städning varannan vecka så kan det vara aktuellt med en mer grundlig städning också en gång i månaden. Men det är förstås helt upp till dig. Du kan också få hjälp med annan rengöring än just den vanliga hemstädningen. Det kan vara till exempel fönsterputsning eller flyttstädning.

Miljövänligt och tryggt

Du ska känna dig trygg när du anlitar hemstädning. Anlita en städfirma som är seriös och du känner att du kan lita på fullt ut. Du ska ju faktiskt lämna ut nycklarna till ditt hem. Troligtvis är du inte ens hemma när de kommer. En annan aspekt att ta ställning till när det gäller städning är att du kanske vill ha miljövänlig städning. De flesta städfirmorna erbjuder miljövänlig städning för dig som bryr dig lite extra om miljön. De kommer då att utföra hemstädningen med hjälp av miljövänliga rengöringsmedel. Att städa ditt hem med produkter som starka kemikalier kan dessutom vara skadligt för hälsan. Så gör både miljön och dig själv en tjänst genom att satsa på en miljövänlig hemstädning istället.

13 Nov 2020